Pavlova

dsc_4197

Dupa parerea mea Pavlova este cel mai bun desert.
De cate ori am musafiri si fac acest desert, niciodata nu dau gres.
Pavlova are o textura foarte interesanta, este o bezea crocanta la exterior si moale in interior.
Din ingredientele de mai jos iese o Pavlova mare, merge la 10-12 persoane.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
6 albusuri la temperatura camerei
300 gr zahar tos fin
2 linguri amidon
1 lingura otet de vin alb
1 lungura esenta de vanilie
Un praf de sare

Pentru topping aveti nevoie de:
Frisca.
Lemon curd, gasiti reteta AICI
Fructe proaspete.

Intr-un bol foarte bine spalat, degresat si bine sters, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce albusurile arata ca o bezea, incepeti sa adaugati cate 2 linguri de zahar si continuati cu mixerul pana terminati tot zaharul.
Trebuie sa fie foarte bine batuta bezeaua, pana cand zaharul se dizolva si devine usor lucioasa.
La final puneti amidonul, otetul, esenta de vanilie si mai mixati putin pana sunt bine incorpotate in bezea.
Pe o foaie de copt trasati o forma de cerc (ca in poza de mai jos).

img_5448

Cu grija aranjati bezeaua in el.
Imi place mai mult sa dau Pavlovei forma asta, decat cea de blat de tort, se portioneaza mai usor si arata ca o coronita de sarbatoare.

img_5452

Dam bezeaua sa se coaca in cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 2 ore.
Dupa ce stingem focul o lasam in cuptor pentru inca 15 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului putin si o lasam sa se raceasca acolo complet (de preferat peste noapte).

Cand vreti sa o serviti, se monteaza cu putin timp inainte, altfel se va rupe si incepe sa se topeasca de la umezeala cremelor.
Puneti peste bezea crema de lemon curd, iar peste aceasta puneti frisca.
Ornati cu fructe din belsug.

Nota:
Nu este nici o tragedie daca se crapa, este la fel de buna, in plus asta arata ca este facuta in casa, nu trebuie sa fie perfecta ca cele cumparate de la cofetarie.
Nu este neaparat nevoie sa folositi si lemon curd, este destul de buna numai cu frisca.
Eu o fac asa pentru ca oricum imi raman galbenusurile, iar lemon curd ii da o aroma incredibila.

dsc_4187

No Replies to "Pavlova"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.