Lemon Curd – Crema de Lamaie

DSC_2135
Lemon curd sau crema de lamaie este foarte periculoasa.
Odata ce ai facut-o, esti dependent ea.
Se face extrem de simplu, mai mult dureaza sa se raceasca, doar atunci poate fi intrebuintata.
Se pastreaza la frigider cca 7-10 zile fara probleme.

Iata doar cateva idei de intrebuintare a cremei de lamaie:

  • cu fursecuri
  • crema pentru torturi
  • topping pe inghetata
  • umplutura pentru gogosi
  • crema pentru tarte
  • crema pentru Pavlova
  • umplutura pentru clatite
  • crema pentru cupcakes

Ingrediente

225 gr zahar
120 gr unt ( la temperatura camerei)
2 oua
3 galbenusuri
Coaja rasa de la 3 lamai
100 ml suc de lamaie


Intr-un castron amestecati zaharul cu untul.

Adaugati ouale si amestecati din nou foarte bine.

Puneti si coaja de lamaie cu sucul.

Daca arata ca si cum s-ar fi taiat, nu va panicati, pusa pe foc isi revine.

Mutati crema obtinuta intr-o oala cu fund dublu.

Puneti oala pe aragaz la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa, cam 10 minute.

Cand s-a ingrosat, mutati crema intr-un caston si acoperiti crema cu folie alimentara in asa fel incat folia sa atinga crema.

Asa evitati sa faca pojghita.

Cand s-a racit complet, mutati crema intr-un borcan si dati la frigider.

Crema este acrisoara bine, asa trebuie sa fie, daca nu va place mai acrisoara, puneti mai putin suc de lamaie.

DSC_2123

 

DSC_2119

No Replies to "Lemon Curd - Crema de Lamaie"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.