Placinta cu carne

Aveam in plan de multa vreme sa fac placinta asta si in sfarsit am reusit. Este foarte buna si merge cu un pahar de bere rece.
Nu este un preparat greu de facut, dar necesita ceva timp la intinsul foilor.Ingredientele sunt urmatoarele
Pentru foi
500 gr faina
1 ou
1 galbenus
125 gr unt moale
Apa calduta cca 200 ml

Umplutura
1 kg carne amestec porc cu vita
150 gr unt
1 pahar de vin dulce
1 legatura marar
2 cepe
Sare
Piper
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita fulgi de chili

 Ingredientele pentru aluat se pun toate intr-un castron si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale.

Se lasa sa se odihneasca cca 30 minute timp in care ne ocupam de umplutura.
Pentru umplutura taiam ceapa marunt si o prajim usor in 50 gr unt cam 5 minute. Adaugam carnea sa se caleasca, punem vinul, un paharel mic de apa(100 ml), putina sare, piper, cimbrul si se lasa sa se gateasca jumatate de ora. La sfarsit se pune mararul tocat. Placinta se coace intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt. Tava mea are dimensiunile 35/24, dar este ok si daca aveti tava mai mare.

Aluatul de foi il impartim in 12 bucati egale. Eu il impart prima data in 3 bucati, apoi fiecare bucata o impart in 4.

Se intinde fiecare bucata foaie de marimea tavii, subtire ca hartia.

Fiecare foaie se pune in tava si se unge cu unt topit. Dupa ce ati pus 4 foi se pune jumatate de umplutura apoi alte 4 foi, iar umplutura si in sfarsit ultimele 4 foi unse si ele cu unt topit

Se da la cuptor la 175 grade pana se rumeneste.

Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.

P1130033

No Replies to "Placinta cu carne"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.