Clafoutis cu pere si ciocolata

DSC_2027-3

Reteta clasica si cel mai des intalnita de clafoutis este cu cirese, insa mie personal imi place mai mult cea cu pere si ciocolata.
Pentru un rezultat bun, folositi intotdeauna ingrediente de calitate, in cazul nostru o ciocolata buna, nu menaj.
Perele trebuie sa fie dulci si coapte bine.


Ingredientele sunt pentru o tava mica.

250 gr ciocolata
200 ml lapte
50 gr faina
4 oua
1 lingurita scortisoara
50 ml smantana lichida
4 pere
20 gr unt
1 lingura zahar brun


Inainte de a va apuca de o reteta, daca aveti de-a face cu cuptorul, pe acesta il porniti prima data.
Deci, porniti cuptorul sa se incinte la 180 grade.
Ungeti tava cu cele 20 grame unt si tapetati-o cu zaharul brun.
Topiti ciocolata intr-un castron pus deasupra unei oale cu apa, insa aveti grija ca fundul castronului sa nu atinga apa.
Intr-un castron cerneti faina, puneti scortisoara, ouale, smantana si laptele.
Amestecati totul bine, adaugati ciocolata topita si turnati compozitia rezultata in tava.
Perele se curata de coaja, li se scot semintele si se taie felii mai groase.
Se pun in tava din loc in loc.
Se da tava la cuptor la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se serveste rece, dar nici calduta nu-i rea….:)

DSC_2023-1

 

2 Replies to "Clafoutis cu pere si ciocolata"

  • comment-avatar
    Felicia August 1, 2016 (2:19 am)

    Cred ca am sa ii dau o incercare ca tare arata bine 🙂
    Felicia

    • comment-avatar
      Adriana Ionica August 2, 2016 (4:54 pm)

      Sigur o sa-ti placa! 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.