Cartofi la cuptor – Cartofi domino

Dupa cum bine stiti, mie imi plac foarte mult retetele simple, care se fac iute si fara prea multe complicatii.
Asa este si in cazul cartofilor domino.
Daca vreti sa va incantati familia la masa, sau daca aveti pe cineva de impresionat (vezi soacrele), asta trebuie sa faceti, cartofi domino.
Treaba este extrem de simpla, aveti nevoie de cateva ingrediente.
Mai mult este de lucrru la taierea cartofilor, insa daca aveti un aparat de feliat, gen mandolina, si treaba asta este floare la ureche.


Pentru o tava mica aveti nevoie de:

1 kg cartofi
60 gr unt
Oregano
Sare de mare
Piper


Cartofii se spala si se curata de coaja.
Taiati marginile cartofilor in asa fel in cat sa obtineti forma de cub.
Feliati cartofii cu mandolina sau cu un cutit bine ascutit.
Ideea este ca toti cartofi trebuie sa aibe aceeasi grosime, cca 2-3 mm.
Daca nu au acceasi grosime, cei subtiri se vor arde, iar cei grosi nu se vor coace.
Topiti jumatate din unt in tava (sau in vasul pe care il folositi).
Asezati cartofii in randuri.
Daca-i ingramaditi putin nu va fi nici o problema, ei se vor strange la cuptor.
Topiti restul de unt ramas si ungeti cartofii cu o pensula.
Presarati sare, piper prospat macinat si oregano.
Dati cartofii la cuptor la 180 grade pentru 40-45 minute, sau pana cand sunt patrunsi (furculita intra in ei usor), si rumeniti.
Daca nu-i faceti de post, puteti rade peste ei putin parmesan.

DSC_1209

DSC_1220

 

 

No Replies to "Cartofi la cuptor - Cartofi domino"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.