Acadele – Lollipops

dsc_4524

dsc_4490

Aceste acadele pot fi un cadou frumos de Craciun pentru prieteni sau rude.
Inainte de a va apuca sa le faceti, trebuie sa aveti pregatite foaie de copt, betisoare, bombonele si flori (neaparat comestibile, eu am folosit cateva panselute).
Se fac foarte usor si foarte repede.
Important pentru aceasta reteta este termometrul, trebuie neaparat sa aveti un termometru special de bucatarie.

Ca si ingrediente aveti nevoie de:
100 ml glucoza
225 gr zahar
60 ml apa

Puneti intr-o oala cu fund dublu si cu pereti inalti glucoza, zaharul si apa sa fiarba la foc.
Acum intra in joc termometrul.
Punem termometrul in oala si il urmarim pana atinge temperatura de 150 grade.
Cand a atins 150 grade, luam oala de pe foc si o scufundam pentru cateva secunde intr-un castron apa foarte rece, eventual si cu ceva gheata in ea, asa ii va opri fierberea.
Puneti cu o lingura, un polonic mic, sau chiar cu oala mici gramajoare pe hartia de copt sau plansa de silicon.
Incercati sa faceti acadelele cat mai subtiri, le puteti intinde usor cu o lingura pe hartie de copt.
Imediat ce ati turnat acadeaua pe foaie, puneti in centru lor betisoarele.
Presarati bombonele si apasati-le usor cu degetul.
Aveti grija sa nu atingeti acadeau ca arde foarte, foarte rau.
Daca vreti sa faceti acadele colorate, puneti colorant dupa ce ati racit putin siropul.
Trebuie sa umblati repejor cu acest sirop pentru ca se intareste.
Dupa ce ati facut acadelele si s-au racit, le desprindem usor de pe hartia de copt si le inchidem ermetic cu un celofan din acela transparent.
Asa evitam sa patrunda la ele umezeala, daca le lasam neinvelite devin lipicioase.


dsc_4530

dsc_4489

No Replies to "Acadele - Lollipops"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.