Despre reteta asta nu sunt prea multe de spus decat ca este incredibil de buna, iar daca sunteti fani Nutella nu mai vorbim.
Reteta este atat de simpla…incredibil.
Nu coaceti, nu fierbeti, nu framantati nimic.
Pur si simplu amestecati cateva ingrediente si gata nebunia.
Deci, aveti nevoie de:
Pentru blat
- 250 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt topit
- 100 gr alune de padure
- 2 linguri nutella
- 50 gr zahar
Pentru crema
- 500 gr crema de branza Philadelphia
- 4 linguri mari cu nutella
- 100 gr zahar pudra
Pentru glazura
- 150 gr ciocolata neagra
- 100 ml smantana de gatit
- 30 gr unt
Biscuitii se pun intr-un punga mai rezistenta si se zdrobesc bine cu un facalet.
Daca aveti un robot, ii puneti acolo si ii tineti cateva secunde pana se fac ca un pesmet.
Alunele se coc usor in cuptor, cca 10 minute, se lasa sa se raceasca si se faramiteaza bine de tot.
Eu le pun pentru cateva secunde in robot, dar puteti sa le tocati si cu cutitul.
Intr-un castron puneti biscuitii, alunele, untul (topit), zaharul si nutella.
Amestecati totul bine.
Cu compozitia rezultata, tapetati fundul unei tavi de tort detasabila.
Apasati usor cu podul palmei sau fundul unui pahar sa nivelati blatul frumos, si dati tava la frigider.
Crema, foarte greu de facut este gata in 15 secunde, adica: intr-un castron puneti zaharul, crema de branza si nutella.
Amestecam totul bine cu mixerul.
Amestecam totul bine cu mixerul.
Turnati crema peste blat.
Nivelati usor cu lama unui cutit sau spatula si dati tava din nou la frigider pana preparati glazura.
Pentru glazura taiati ciocolata in bucatele mici.
Puneti smantana intr-o craticioara la foc mic pana este fierbinte bine.
Cand s-a incalzit o turnati peste ciocolata, adaugati untul si amestecati bine.
Scoateti tava de la frigider si peste crema puneti glazura.
Cheesecake-ul se lasala frigider pentru cateva ore.
Cel mai bine este sa-l lasati la frigider de seara pana dimineata.
Glazura este optionala, daca nu vreti sa o faceti puteti decora cheesecake-ul cu alune, ciocolata rasa…etc.
Se serveste rece, de la frigider.
1 Reply to "Nutella Cheesecake - fara coacere"
Adriana Ionica March 28, 2016 (1:54 pm)
Test