Prajitura de post cu gem

Daca tineti post si cautati ceva bun si usor de facut, reteta asta este perfecta. Combinatia de gem de prune si nuca macinata, dupa parerea mea este combinatia perfecta.

Prajitura de post cu gem

Timp de preparare : 10 mins
Timp de coacere: 30-40 mins
Portii: 16

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 250 gr gem
  • 100 gr nuca macinata
  • 10 gr praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Putina sare
  • Vanilie

Preparare

  1. Pornim cuptorul sa se incinte la 180 grade C.
  2. Intr-un castron cernem faina, punem praful de copt, zaharul, vanilia, sarea si amestecam usor.
  3. Margarina o taiem in cubulete foarte mici si o punem in catronul cu faina impreuna cu coaja rasa de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios.
  4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem trei sferturi din aluat si il tasam bine. Tava mea este de 33x26 cm.
  5. Peste aluat punem gemul si il intidem pe toata suprafata. Presaram nuca macinata, iar deasupra distribuim restul de aluat sfaramitat cat se poate de mult.
  6. Dam la cuptor la 180 grade C pentru cca 30-40 minute.
  7. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca iar apoi se portioneaza. Se serveste cu putin zahar pudra.

Pentru o aroma mai pronuntata, puteti amesteca gemul de prune cu nuca macinata si esenta de rom.

No Replies to "Prajitura de post cu gem"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.