Prajitura asta o putem face oricand, nu numai in post. Este foarte buna si merge perfect langa cafea sau ceai.
Pentru negresa avem nevoie de:
Un borcan dulceata de visine (350 gr)
300 gr faina
300 gr zahar
50 ml ulei
330 ml apa minerala
50 gr cacao
50 gr nuca macinata
1 praf de copt
Esenta de rom
Putina sare
Pentru glazura avem nevoie de:
50 gr zahar
30 gr cacao
30 ml apa
10 ml ulei
Cantitatile de mai sus sunt pentru o tava mica. Tava mea are 24×24 cm. Daca vreti sa faceti o portie mai mare, dublati cantitatile.
Preparare negresa:
Intr-un bol cernem faina, cacaoa si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna cu uleiul, esenta de rom si sarea. Amestecam bine iar la final punem nucile si dulceata. Amestecam usor si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce negresa este gata, preparam glazura.
Toate ingredientele pentru glazura le punem intr-o cratita la foc mic. Amestecam mereu pana se topeste zaharul. Glazura obtinuta o intindem peste prajitura.
Peste glazura eu am presarat si putina nuca, cca 50 grame, insa puteti pune si fructe, cu conditia sa nu fie foarte zemoase.
No Replies to "Prajitura de post - Negresa de post cu dulceata de visine"