Prajitura de post – Negresa de post cu dulceata de visine

Prajitura asta o putem face oricand, nu numai in post. Este foarte buna si merge perfect langa cafea sau ceai.

Pentru negresa avem nevoie de:

Un borcan dulceata de visine (350 gr)

300 gr faina

300 gr zahar

50 ml ulei

330 ml apa minerala

50 gr cacao

50 gr nuca macinata

1 praf de copt

Esenta de rom

Putina sare

Pentru glazura avem nevoie de:

50 gr zahar

30 gr cacao

30 ml apa

10 ml ulei

Cantitatile de mai sus sunt pentru o tava mica. Tava mea are 24×24 cm. Daca vreti sa faceti o portie mai mare, dublati cantitatile.

Preparare negresa:

Intr-un bol cernem faina, cacaoa si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna cu uleiul, esenta de rom si sarea. Amestecam bine iar la final punem nucile si dulceata. Amestecam usor si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce negresa este gata, preparam glazura.
Toate ingredientele pentru glazura le punem intr-o cratita la foc mic. Amestecam mereu pana se topeste zaharul. Glazura obtinuta o intindem peste prajitura.

Peste glazura eu am presarat si putina nuca, cca 50 grame, insa puteti pune si fructe, cu conditia sa nu fie foarte zemoase.

No Replies to "Prajitura de post - Negresa de post cu dulceata de visine"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.