Pasca cu smantana

Reteta asta de pasca este foarte usor de facut si foarte, foarte  buna!
Eu o fac de 15 ani si niciodata nu am dat gres cu ea.
Atentie, ingredientele sunt pentru o tava mare, cu diametrul de 28 cm.

Ingrediente
Foaia
150 gr unt
200 gr faina
70 gr zahar
2 galbenusuri
Zahar vanilat
Coaja rasa de lamaie

Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina cernuta si restul de ingrediente.
Veti optine o coca moale care se intinde pe fundul unei tavi de tort cu diametrul de 28 cm.
Se poate face si intr-o tava dreptunghiulara mai mare, iese la fel de buna.

Pentru umplutura avem nevoie de
800 gr smantana grasa (min 20% grasime)
8 galbenusuri
6 albusuri batute spuma
6 linguri faina
4 linguri gris
10 linguri zahar
Semintele dintr-o pastaie de vanilie
Esenta de vanilie
Optional: stafide
Smantana se pune intr-un vas mai maricel si se amesteca cu galbenusurile, zaharul si aromele.
Punem grisul, faina(neaparat cernuta) si amestecam bine.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu mare grija numai de jos in sus (nu circular).

P1170129

Compozitia obtinuta se pune peste foaie …

…si se da la cuptor la 180 grade cca 50-60 minute sau pana se rumeneste.
Dupa ce pasca s-a copt se lasa sa se raceasca de tot, sau cel mai bine este pana a doua zi.
Se feliaza si se serveste pudrata cu zahar pudra.

P1170140

Rezumat

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 45 minute
Portii: 12-15

Ingrediente

  • Umplutura - 10 min
  • Foaia - 5 min

20 Replies to "Pasca cu smantana"

  • comment-avatar
    Carmen April 8, 2017 (5:41 pm)

    In foaie nu se pune praf de copt, bicarbonat sau drojdie?

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 11, 2017 (11:48 am)

      Nu se pune.

  • comment-avatar
    Delia April 10, 2017 (8:34 am)

    Nu scurgeți smântâna? Văd în alte rețete că se scurge. Nu mă pricep, e prima dată când aş vrea să fac.

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 11, 2017 (11:47 am)

      La reteta asta nu se scurge smantana, altfel scria in descriere.

  • comment-avatar
    nasty April 12, 2017 (4:09 pm)

    se poate face si fara blat?

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 11, 2017 (11:46 am)

      Nu, blatul are rol esential.

  • comment-avatar
    Sandu Tereza May 26, 2017 (8:24 am)

    Multumesc frumos pt retete,am facut-o si a iesit super!Va salut,toate cele bune!

    • comment-avatar
      Adriana Ionica June 29, 2017 (6:56 pm)

      Cu mare drag!

  • comment-avatar
    Mihaela March 28, 2018 (11:30 am)

    Tava o ungeți cu ceva pe margini?miltumesc!

    • comment-avatar
      Adriana Ionica March 30, 2018 (10:56 am)

      Nu, nu se unge cu nimic. Dupa ce s-a racit, o desprindeti usor de pe margine cu un cutit.

  • comment-avatar
    Vali ciornea April 1, 2018 (9:26 pm)

    Super reteta,mersi

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 16, 2018 (8:46 am)

      Cu mare drag! :)

  • comment-avatar
    Sorina April 2, 2018 (10:46 am)

    Foarte bună! Am făcut anul trecut si voi face si anul acesta! E preferata mea!!

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 16, 2018 (8:45 am)

      Este si preferata familiei mele. Am incercat mai multe retete, dar asta ramane pe locul 1. :)

  • comment-avatar
    Mihaela April 5, 2018 (1:09 pm)

    Cuptorul ventilat sau fara? Mulțumesc mult

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 16, 2018 (8:45 am)

      Ventilat.

  • comment-avatar
    Diana April 5, 2018 (8:55 pm)

    Foarte buna reteta, astazi am facut-o si desi eram putin sceptica gustul a fost excelent, la fel si aspectul. Cel mai frumos sentiment e sa ti se spuna ca e cea mai buna pasca mancata vreodata!

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 16, 2018 (8:44 am)

      Diana, ma bucur ca ti-a placut, dar mai ales ma bucur ca te-ai intors pe site sa-mi scrii! :)

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 16, 2018 (8:43 am)

      Asa este Mia, multumesc. Idee este ca reteta scrisa acolo nu suna prea bine, dar deh…reteta furata de undeva, pozele din alte parti…uite asa facem site-uri. :)

Leave a reply

Your email address will not be published.