Banana bread – Chec cu banane

DSC_7326

Nu-i asa ca foarte des se intampla sa cumparam banane si sa nu le mancam pe toate? Reteta asta este ideala pentru atunci cand avem in bucatarie banane pe care nu le mai mananca nimeni, iar coaja capata o culoare maronie exact ca cele din poza de mai jos.
Banana bread este chec cu piure cu banane cu o consistenta usor umeda si foarte moale.
Reteta este pentru un chec, daca vreti sa faceti doua, dublati cantitatile.

Ingrediente
250 gr faina
100 gr zahar brun
110 gr unt
2 banane maricele coapte bine
80 gr iaurt gras
2 oua
1 praf de copt
Un varf de cutit bicarbonat (cca 1 gram)
Un varf de cutit scortisoara
Vanilie
Sare

Optional
100 gr nuci taiate grosier
100 gr picaturi de ciocolata

DSC_1734

DSC_1737

Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180 grade.
Tapetati tava de chec cu hartie de copt sau cu putin ulei si faina.

Intr-un bol mai maricel puneti faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, picaturile de ciocolata, sarea si scortisoara. Amestecati usor si dati bolul deoparte.
In alt bol puneti ingredientele umede, adica: bananele pasate cu furculita, ouale, untul topit, iaurtul, vanilia si amestecati ingredientele cu un tel.
Puneti ingredientele uscate peste amestecul umed si amestecati pana se incorporeaza bine. Atentie, nu amestecati prea mult, altfel va iesi un chec gumos, in loc de unul aerat si pufos.
Turnati amestecul obtinut in tava de chec pregatita inainte si dati la cuptor pentru 45-50 minute, sau pana cand checul este rumen si trece testul cu scobitoarea.

DSC_1741
Dupa ce checul este gata, se lasa sa se raceasca si se serveste.
Nota: checul se poate face in avans si congelat.


DSC_7346-1

No Replies to "Banana bread - Chec cu banane"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.