Negresa cu unt de arahide si gem

DSC_7099

Aceasta este o reteta, dupa cum zice si Jamie Oliver, scandalos de usoara.
Daca sunteti fani unt de arahide, zic sa nu o ratati asa bunatate, cu siguranta va deveni un desert pe care il veti repeta.
Reteta este pentru cca 15 portii, adica o tava maricica.

Ingredienetele necesare sunt urmatoarele:

Crema
250 ml lapte
20 gr unt la temperatura camerei
2 galbenusuri
50 gr zahar
2 linguri pline cu varf unt de arahide fin
1 lingura cu varf amidon de porumb
Vanilie

Negresa
230 gr unt
230 gr zahar
250 gr ciocolata cu 70% cacao
150 gr faina
4 oua mari
2 linguri gem (zmeura, afine, capsuni, cirese)

Incigeti cuptorul la 180 grade.
Ungeti si tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 20×30 cm.

Crema. Intr-o craticioara puneti laptele si vanilia pe aragaz si lasati la foc mic pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron bateti galbenusurile bine cu telul, adaugati zaharul, amidonul si untul. In timp ce bateti, turnati in castron cate putin din laptele fierbinte si amestecati. Crema rezultata o mutati in craticioara si o puneti pe foc mic inca 2-3 minute amestecand mereu pana se ingroasa. Incorporati untul de arahide si lasati crema deoparte sa se raceasca.

Negresa. Topiti untul intr-o craticioara la foc mic, apoi adaugati ciocolata rupta in bucatele mici.Amestecati mereu pana la topirea ciocolatei, dupa care luati craticoara de pe foc si adaugati zaharul. Lasati la racit, apoi adaugati ouale pe rand, amestecand mereu pana cand compozitia devine fina. Cerneti si faina in castron si amestecati usor.

Turnati compozitia de negresa in tava tapetata si puneti din loc in loc cate o lingura de crema cu unt de arahide marmorand suprafata (treceti cu o scobitoare de frigaruie prin crema facand rotogoale in asa fel incat sa o intindeti prin negresa).
Deasupra, puneti din loc in loc gem, eu am pus de afine, insa merge de minune cu zmeura si chiar sa puneti cateva bucati de zmeura proaspata din loc in loc.
Coaceti prajitura cca 25 minute sau pana cand s-a rumenit la exterior si ramane putin cleioasa la interior.
Se lasa sa se raceasca bine, dupa care se portioneaza.

Reteta este luata din cartea lui Jamie Oliver, Comfort Food.

DSC_7072-1

No Replies to "Negresa cu unt de arahide si gem"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.