Cum sa faci Limoncello

DSC_7560

Daca ati fost in Italia, cu siguranta ati baut Limoncello (sau limoncino cum i se mai spune).
Limoncello este un renumit lichior de lamaie produs in special in sudul Italiei. Dupa Campari, Limoncello este cel mai popular lichior din Italia. Lichiorul este extrem de parfumat si se face doar din coaja lamailor curatata fin, fara partea alba. Daca vreti sa faceti Limoncello, este bine sa-l faceti numai cu lamai organice. Eu am in curte un lamai foarte mare, iar anul asta a fost plin cu lamai. In poza de mai jos, vedeti productie proprie.
Plecand de la Limoncello, in Italia veti gasi mai multe lichioruri care aduc un plus de gust pe langa lamai, cum ar fi: Pistachiocello (aromat cu fistic), Meloncello (aromat cu pepene galben), Arancello (aromat cu portocale) si Fragoncello (cu capsuni).

IMG_E1116

Limoncello se face extrem de usor, problema este ca trebuie sa asteptati cca 20 zile.
De asemenea ingredientele sunt foarte putine si anume:
9 lamai organice
1 l alcool pur de 95 grade sau vodca
700 gr zahar
1,5 l apa

Incepem prin a spala lamaile bine sub jetul de apara rece. Le stergem de apa cu un prosop de hartie si cu cutitul, sau cu peeler-ul, incepem sa curatam coaja. Trebuie sa avem grija sa nu curatam si din partea alba, altfel lichiorul va fi amar.
Coaja rezultata se pune intr-un borcan mai maricel, se toarna alcoolul si se inchide ermetic. Borcanul se lasa undeva la loc racoros cca 20 zile, timp in care, daca mai treceti pe langa el, il mai agitati un pic.

DSC_7250

Dupa ce au trecut cele 20 zile, trecem la pasul doi.
Punem la fiert apa cu zaharul pana ce acesta se topeste. Siropul rezultat se lasa sa se raceasca complet.
Strecuram alcoolul infuzat cu lamai, il adaugam in siropul cu zahar si amestecam bine. Peste coaja de lamaie din borcan, punem un pahar de apa rece, il agitam si strecuram in sirop. Acest lucru se face pentru a luat toata aroma lamailor.
Lichiorul rezultat se pune in sticle de sticla.
Limoncello este gata, trebuie doar sa-l dati la rece.

DSC_7631

Limoncello se bea rece, ba chiar se bea din pahare tinute la congelator cca 20 minute.
Enjoy!

No Replies to "Cum sa faci Limoncello"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.