Cozonac cu merisoare

 

DSC_0340

Pentru reteta de cozonac fiecare gospodina are o retata proprie, daca nu stiti cum se face coca, gasiti totul in reteta mea de AICI

In afara de ingredientele pentru cozonac, pentru umplutura aveti nevoie de:
200 gr merisoare confiate
100 gr unt
1 cana zahar
Zeama de la o portocala
Coaja rasa de la o portocala
Esenta de vanilie
Pentru uns cozonacul:
1 galbenus ou
1 lingura lapte
1 lingurita zahar

P1180363

Toate ingredientele se pun intr-o oala pe foc mic, amestecandu-se mereu.
Se lasa pe foc cca 15 minute, sau pana cand zeama incepe sa se ingroase putin.
Se ia oala de pe foc si se paseaza totul cu blenderul pana obtinem o pasta.

P1180373

Aluatul de cozonac dupa ce a stat la dospit, se intinde pe masa infainata cu sucitorul in forma dreptunghiulara.
Ungeti cu pasta de merisoare toata suprafata.

 

P1180384

Eu am pus si cateva nuci pecan tocate marunt. Rasuciti aluatul si asezati-l in forma de zig-zag in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Puneti tava acoperita cu un prosop de bucatarie la loc cald pentru 40-50 minute.

P1180395

 

Dupa ce cozonacul a crescut frumos, ungeti-l cu galbenusul de ou batut cu lapte. Presarati o lingurita de zahar, astfel coaja cozonacului va fi dulce si crocanta. Dati cozonacul la cuptor la 180 grade pentru 30 minute, sau pana se rumeneste frumos.

 

DSC_0348

DSC_0323

No Replies to "Cozonac cu merisoare"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.