Mancare de naut

Cand cineva aduce vorba despre naut, cel mai des ne gandim la humus, dar si mancarea de naut este delicioasa.
Nautul are o multitudinea de denumiri, naut, fasolea garbanzo, mazarea berbecului sau mazarea egipteana, insa, oricum l-ai denumi, nautul este o leguminoasa si este recomandat consumul a trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros.
Unul dintre aspectele cele mai interesante legat de consumul de naut este ca reduce pofta de alte gustari. In mare parte acest lucru se datoreaza continutului mare de fibre.


Ingrediente

300 gr naut
1 cutie rosii in bulion
4 ardei capia
1 ceapa mare
1 morcov
3 bucati de telina Apio
2 frunze de dafin
2-3 fire cimbru uscat
3 catei usturoi pisati
1 lingurita boia afumata
Sare, piper


Intr-o oala mai maricica puneti nautul si turnati apa cat sa treaca bine de el.
Puneti oala pe foc, iar cand incepe sa fiarba stingeti focul.
Lasati nautul peste noapte.
A doua zi aruncati apa, mutati nautul intr-o tava sau vas ce merge la cuptor.
Puneti peste naut rosiile pasate, ceapa tocata, morcovul taiat rondele, telina taiata mai maricel si restul ingredienteleor in afara de ardei.
Amestecati bine si adaugati apa fierbinte in vas cat sa treaca binisor de naut.
Potriviti de sare si piper.
Deasupra puneti ardeiul capia taiat pe lung.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu sau capac, si dati la cuptor la 180 grade pentru 1 ora.
Dupa o ora, luati folia si lasati la cuptor pana se reduce lichidul si nautul este moale.

Eu am pus deasupra putin parmesan ras, daca il faceti de post, omiteti parmesanul.

Simplu si bun!

DSC_2311

DSC_2333 (1)

No Replies to "Mancare de naut"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.