Nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i fie pofta cand pomenesti de “ciocolata de casa”.
Fie ca este simpla, cu nuci, alune, stafide, fistic, migdale sau fructe confiate, ciocolata este iubita de toata lumea.
Reteta de ciocolata este foarte simpla si usor de facut, iar mie imi place sa aibe o consistenta mai moale.
De data aceasta am facut ciocolata intr-o cantitate mica, tava mea avand 24×17 cm, daca faceti intr-o tava mai mare, dublati cantitatile.
Ingrediente
250 gr zahar
250 gr lapte praf
100 gr cacao
100 ml apa
100 gr unt (80% grasime)
1 fiola mica esenta de vanilie
50 gr alune prajite
Inainte de a va apuca de reteta, pregatiti vasul (tava) in care o sa puneti ciocolata, adica tapetati cu folie alimentara, asa veti scoate ciocolata mai usor din forma.
Daca vreti ca alunele sa fie mai crocante si aromate, caramelizati-le in putin zahar.
Puneti apa, zaharul si cacaoa intr-o oala la foc mic si amestecati mereu.
Cand siropul format incepe sa fiarba puneti untul, iar cand acesta s-a topit luati oala de pe foc.
Imediat puneti vanilia, laptele praf si amestecati repede si energic.
La faza asta trebuie sa va miscati repede pentru ca ciocolata o sa se intareasca.
Turnati amestecul in tava pregatita cu folie si puneti alunele din loc in loc.
Punem ciocolata intr-un loc racoros si uscat pentru cateva ore, cel mai bine de seara pana dimineata.
Se portioneaza si se serveste cu curaj si fara remuscari….:-)
No Replies to "Ciocolata de casa"