Painea cu lapte este delicioasa, pufoasa si usor de facut…ca sa nu mai zic cat de repede dispare de pe masa.
Din punctul meu de vedere, este painea cea mai potrivita pentru sandwichuri delicioase.
Pentru aceasta paine avem nevoie de:
500 gr faina
220 ml lapte
2 oua
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
1 plic drojdie uscata
70 gr unt
Eu am pus in masina de paine ingredientele umede iar apoi cele uscate. Am programat-o la programul de framantare si dospire care dureaza 1 ora si 30 minute.
Daca nu aveti masina de paine procedati astfel:
Incepem prin a face maiaua din: drojdie, 5 linguri lapte caldut, 1 lingurita de faina si 1 lingurita zahar. Le amestecati bine si le lasati sa dospeasca 10 minute.
Intr-un castron puneti faina, ouale, untul moale, sarea, laptele caldut si maiaua.
Se framanta toate pana se obtine o coca moale si care nu se lipeste de mana.
Se lasa la dospit 1 ora.
Aluatul rezultat se imparte in 6 bucati egale.
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul sub forma de dreptunghi iar apoi se ruleaza pe latura lunga.
Se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit cca 1 ora.
Dupa dospire painea se unge cu putin lapte.
Se presara mac si susan.
Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, sau pana se rumeneste.
No Replies to "Paine cu lapte - Paine pentru sandwich"