Ruladă cu crema de vanilie

 

DSC_7266

Inainte de a va da reteta, trebuie sa va spun ca de mult nu am mai mancat o prajitura asa buna.

Nu cred ca exista un mofturos mai mare ca baiatul meu cand vine vorba de prajituri, dar pe asta a devorat-o.

Ca si ingrediente aveti nevoie de:
Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte cu 3,5 grasime
  • 5-6 pliculete zahar vanilat
  • (sau un baton de vanilie)
Blatul
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
Glazura
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • cca 20 ml apa
  • 100 gr unt cu 80% grasime (la temperatura camerei)
  • 4 galbenusuri

 

Crema
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc putin.
Se adauga faina cernuta si laptele in care ati dizolvat zaharul vanilat.
Compozitia rezultata se pune la fiert in bain marie cca 15 minute, sau pana incepe sa se ingroasa si arata ca o smantana.
P1190037
Crema se lasa sa se raceasca complet amestecand in ea din cand in cand.
Blatul
Albusurile se bat spuma cu un strop de sare.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga cacaoua si faina cernuta.
Se amesteca bine sa nu aibe cocoloase.
Punem albusurile si amestecam cu grija de jos in sus (nu circular), pana la incorporarea completa a albusurilor.
Compozitia rezultata se coace in tava mare de la aragaz pe hartie de copt cca 20 minute la 180 grade (cuprtorul preincalzit, asta se intelege).
P1190029
P1190031
Cat blatul este la cuptor, ne ocupam de glazura.
Glazura
Zaharul, cacaoua, faina si apa se amesteca bine.
Trebuie sa obtineti o crema ca o smantana groasa.
Daca este prea tare, mai adaugati apa.
Compozitia obtinuta se fierbe in bain marie pana se topeste zaharul (cca 5-7 minute) si devine lichida.
Se trece apoi pe foc si se mai fiebe la flacara mica cca 1 minut amestecand mereu.
Se lasa deoparte pana se raceste complet.
Separat se freaca untul foarte, foarte bine…
P1190042
…si adaugati pe rand cate un galbenus pana le puneti pe toate cele patru.
Peste compozitia obtinuta adaugati glazura de cacao rece si amestecati bine.
Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Peste blat se intinde uniform crema de vanilie rece si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt.
P1190049
Rulada rezultata si imbraca cu glazura de cacao.
P1190051
DSC_7168

No Replies to "Ruladă cu crema de vanilie"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.