- 1 pachet foietaj (dezghetat)
- 125 gr unt
- 100 gr zahar si 50 gr zahar brun
- 1 kg mere
- 2 pliculete vanilie
- Putina scortisoara
Intr-o tigaie de teflon puneti untul la topit la foc mic, iar apoi adaugati zaharul.
Amestecati mereu si lasati pe foc pana arata ca o spuma.
Merele curatate de coaja si cotor se taie in felii mai groase si se pun in tigaie.
Lasati merele pe foc mic pana se fac moi, adaugati zaharul vanilat si scortisoara iar apoi transferati merele intr-o tava de tarta sau orice tava, chiar si dreptunghiulara
Peste mere puneti aluatul si decupati-l la colturi.
Partea de aluat ce depaseste vasul bagati-o in interiorul vasului.
Cu cutitul faceti cateva crestaturi in aluat si dati tava la cuptor la 180 grade cca 30-35 minute, sau pana se rumeneste.
Imediat ce ati scos-o din cuptor, puneti peste ea un platou mare si rasturnati-o.
Se taie felii si se serveste cu smantana sau si mai bine cu o cupa de inghetata de vanilie.
No Replies to "Tarta Tatin cu mere"