Tarta Tatin cu mere

DSC_7285

 

Ca sa faci Tarta Tatin este joaca de copil, nu exagerez….foarte, foarte simplu si cu un gust exceptional.
Tarta Tatin se poate face si cu banane, pere, prune.
Aveti nevoie de:
  • 1 pachet foietaj (dezghetat)
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar si 50 gr zahar brun
  • 1 kg mere
  • 2 pliculete vanilie
  • Putina scortisoara

Intr-o tigaie de teflon puneti untul la topit la foc mic, iar apoi adaugati zaharul.
Amestecati mereu si lasati pe foc pana arata ca o spuma.

P1190066

Merele curatate de coaja si cotor se taie in felii mai groase si se pun in tigaie.

P1190068

Lasati merele pe foc mic pana se fac moi, adaugati zaharul vanilat si scortisoara iar apoi transferati merele intr-o tava de tarta sau orice tava, chiar si dreptunghiulara

P1190079

Peste mere puneti aluatul si decupati-l la colturi.

P1190088

Partea de aluat ce depaseste vasul bagati-o in interiorul vasului.

Cu cutitul faceti cateva crestaturi in aluat si dati tava la cuptor la 180 grade cca 30-35 minute, sau pana se rumeneste.

Imediat ce ati scos-o din cuptor, puneti peste ea un platou mare si rasturnati-o.

DSC_7282

Se taie felii si se serveste cu smantana sau si mai bine cu o cupa de inghetata de vanilie.

DSC_7303

No Replies to "Tarta Tatin cu mere"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.