Lemon curd sau crema de lamaie este foarte periculoasa.
Odata ce ai facut-o, esti dependent ea.
Se face extrem de simplu, mai mult dureaza sa se raceasca, doar atunci poate fi intrebuintata.
Se pastreaza la frigider cca 7-10 zile fara probleme.
Iata doar cateva idei de intrebuintare a cremei de lamaie:
- cu fursecuri
- crema pentru torturi
- topping pe inghetata
- umplutura pentru gogosi
- crema pentru tarte
- crema pentru Pavlova
- umplutura pentru clatite
- crema pentru cupcakes
Ingrediente
225 gr zahar
120 gr unt ( la temperatura camerei)
2 oua
3 galbenusuri
Coaja rasa de la 3 lamai
100 ml suc de lamaie
Intr-un castron amestecati zaharul cu untul.
Adaugati ouale si amestecati din nou foarte bine.
Puneti si coaja de lamaie cu sucul.
Daca arata ca si cum s-ar fi taiat, nu va panicati, pusa pe foc isi revine.
Mutati crema obtinuta intr-o oala cu fund dublu.
Puneti oala pe aragaz la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa, cam 10 minute.
Cand s-a ingrosat, mutati crema intr-un caston si acoperiti crema cu folie alimentara in asa fel incat folia sa atinga crema.
Asa evitati sa faca pojghita.
Cand s-a racit complet, mutati crema intr-un borcan si dati la frigider.
Crema este acrisoara bine, asa trebuie sa fie, daca nu va place mai acrisoara, puneti mai putin suc de lamaie.
No Replies to "Lemon Curd - Crema de Lamaie"