Pui Kiev

DSC_3056
Desi denumirea ne duce cu gandul orasul Kiev, capitala Ucrainei, se pare ca acesta este un preparat din bucataria rusa…inventat la Moscova.
Daca nu l-ati facut pana acum si nu stiti despre ce este vorba, o sa va dati seama imediat ce vreau sa spun.
De asemenea, este usor de facut si deosebit de gustos.
Aveti nevoie de:
  • Jumatati de piept de pui (1 bucata de persoana)
  • 100 gr unt moale
  • 1 legatura patrunjel tocata marunt
  • 3 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • Sare, piper
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
  • 4 oua

Intr-un castron se amesteca untul cu patrunjel, usturoi, sare si piper.

 

P1190363

 

I se da forma unui rulou, se impacheteaza in folie alimentara si lasa la congelator pentru cca 20 minute sau pana se intareste.

 

P1190371

 

Pieptul de pui se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele (asta ca sa nu umplem toata bucataria).

Pe orizontala i se face cu ajutorul cutitului un buzunar.

Untul se taie in felii potrivite si se introduce in buzunarul facut cate o bucata.
P1190373
Se inveleste untul cu marginile pieptului.
Aici trebuie avut grija sa impaturiti bine puiul in asa fel incat untul sa ramana acolo.
Va puteti folosi de 2-3 scobotori sa-l prindeti…insa nu uitati sa le scoateti la final.
Fiecare bucata de pui se asezoneaza cu sare, piper si se da prin faina, ou, pesmet (ca la snitelul obisnuit).
P1190377
Se prajesc in ulei incins la foc potrivit pana se rumenesc.
Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau 10 minute la cuptor la 190 grade…asta pentru a fi siguri ca s-au patruns bine.

P1190388
Se serveste alaturi de cartofi.
Cand se taie puiul, untul se va scurge din carne si va forma un sos cu aroma de usturoi.

DSC_3015

 

No Replies to "Pui Kiev"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.