Rată la cuptor

DSC_8169

 

Zilele trecute am luat de la Lidl rata proaspata si foarte frumoasa. Daca gasiti, va recomand sa cumparati cu incredere… este ok ca si pret si foarte bine curatata.
In mod normal eu o fac duminica la pranz, insa merge oricand aveti pofta de rata sau aveti musafiri.
Aveti nevoie de:
  • 1 rata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 telina mica
  • sare, piper
Rata se curata de pene, in cazul in care mai are.
Dupa ce i s-au scos maruntaiele, se spala bine si se sterge cu prosop de hartie.
Legumele se curata de coaja si se taia in bucati mari.
Legumele se sareaza-pipereaza bine, apoi umpleti rata cu ele.
Condimentati putin rata si pe piele.
Se inchide rata cu 2-3 scobitori si se aseaza intr-o tava termorezistenta fara sa puneti nici un fel de lichid, ma refer la ulei sau apa.
P1190327
Rata fiind grasa va lasa multa grasime.
Se acopera vasul cu folie si se da la cuptor la 190 grade pentru 2 ore.
Dupa 2 ore, scoateti folia si mai lasati rata la cuptor inca 30 minute sau pana se rumeneste frumos.
DSC_8124
DSC_8160

No Replies to "Rată la cuptor"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.