Prajitura cu scortisoara

Dupa parerea mea asta este cea mai buna prajitura cu aroma de scortisoara.
Este aromata atat cat trebuie si foarte pufoasa.
Se poate face si in tava de chec, sau se poate folosi ca si blat de tort.
Reteta este incredibil de simpla si rapida.
Atentie, ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 20 cm, daca vreti sa o faceti intr-o forma de tort obisnuita, trebuie sa dublati cantitatile.

Ingrediente
200 gr zahar
2 oua
150 gr faina
120 ml lapte
50 gr unt
1 praf de copt
Pentru uns deasupra va mai trebuie
30 gr unt
50 gr zahar
1 lingurita scortisoara

Zaharul si ouale se freaca bine cu telul (sau mixerul) pana se albesc iar compozitia se ingroasa putin si devine cremoasa.
Peste compozitia rezultata puneti faina cernuta cu praful de copt si amestecati usor de jos in sus.
Intr-o oala puneti pe foc laptele si untul.
Cand acestea incep sa fiarba, turnati peste compozitia din castron si amestecati usor.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor la 180 grade pentru 30 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt se scoate din tava si se unge cat este calda cu unt topit.
Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara deasupra.
Noi o mancam cu sirop de artar turnat din belsug peste fiecare felie, insa merge foarte bine si cu o cupa de inghetata si fructe proaspete alaturi.

DSC_1577

DSC_1594

 Sursa retetei aici

No Replies to "Prajitura cu scortisoara"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.