Bougatsa – Bougatsa reteta pentru Thermomix

DSC_6086

Bougatsa este o placinta din foietaj umpluta cu o crema delicioasa de vanilie.
Cel mai des o gasiti in insorita Grecie, dar si prin alte locuri.
Este foarte buna calda in serile geroase de iarna alaturi de o cafea sau ceai fierbinte, dar si rece, vara cand caldura ne sufoca si cautam ceva racoritor.

Ca si ingrediente aveti nevoie de:

15 foi subtiri de placinta
150 gr unt
50 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara
Crema
1,2 l lapte gras
200 gr zahar
100 gr faina
100 gr gris
4 galbenusuri
Semintele de la jumatate pastaie de vanilie
Coaja rasa de portocala

Laptele se pune la foc cu semintele pastaii de vanilile.
Cand incepe se fiarba, adaugam grisul si faina putin cate putin amestecand mereu pana se obtine o crema ca o budinca. Se da deoparte.
Galbenusurile freacate bine cu zaharul se pun peste crema cu lapte.
Adaugam coaja rasa de potocala, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Reteta pentru Thermomix
Punem laptele, zaharul, faina, grisul, galbenusurile, coaja rasa de portocala si vanilia in thermomix.
Setam pentru 15 minute/ 90 grade/ viteza 4.
Cand timpul a trecut, se scoate crema din vas si se lasa sa se raceasca.

Intre timp, topim untul.
Pentru fiecare portie de bougatsa ne trebuie 5 foi de placinta.
Intindem o foaie de placinta pe masa si o ungem cu unt topit.
Peste ea punem urmatoarea foie si tot asa pana le facem pe toate 5.
Cat timp lucram la ungerea foilor, restul de foi le acoperim cu un prosop curat de bucatarie sa nu se usuce.
Impartim crema rece in trei parti egale.
Punem o parte in mijlocul foilor unse si le impaturim peste crema

DSC_6006
Punem bougatsa obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem bine cu unt si dam la cuptor la 200 grade pentru 15-20 minute, sau pana se rumeneste.

DSC_6019

DSC_6023

Servim bougatsa calda sau rece, cu o ploaie generoasa de zahar pudra si scortisoara.


DSC_6069

No Replies to "Bougatsa - Bougatsa reteta pentru Thermomix"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.