Ciorba de miel

Ingredientele necesare sunt:

Carne de miel cca 1,5 kg (coaste sau gat) 1 ceapa 2 morcovi

1 radacina de patrunjel

1 telina mica

3 linguri orez

2 galbenusuri

200 ml smantana

bors

sare

tarhon sau leustean

In primul rand se pregateste carnea.

Coastele se spala foarte bine in mai multe jeturi de apa rece si se taie in bucati potrivit de mari.

Legumele se dau prin razatoarea cu gauri mari si se calesc in 3 linguri de ulei pentru cca 3 minute intr-o oala de 5-6 litri (adica mai maricica), amestecand mereu.

Se adauga carnea, 3 litri de apa si sare.

Se lasa sa fiarba la foc mic avand grija sa luati spuma ce se face deasupra cu o spumiera.

Se fierbe 50-60 minute la foc mic (altfel ciorba va iesi tulbure), se adauga apoi orezul si se mesteca bine sa nu se lipeasca de fundul oalei.

Dupa ce ati adaugat si orezul, lasati ciorba sa mai fiarba cca 20 minute.

Se acreste dupa gust cu bors.

Se ia ciorba de pe foc si se drege cu galbenusurile amestecate cu smantana.

Verdeata (tarhonul sau leusteanul) se adauga in ciorba numai dupa ce s-a luat dupa foc, sau chiar in farfurie inainte sa puneti ciorba.

P1170396

No Replies to "Ciorba de miel"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.