Pasca cu ciocolata si blat de cacao

Reteta este foarte usoara, simpla si la obiect.
Pasca se face in tava rotunda de tort (cu diamentrul de cel putin 28 cm), eu de data asta am facut-o intr-o tava dreptunghiulara.

Ingrediente pentru blat
180 gr zahar
200 gr unt
300 gr faina
20 gr cacao
2 oua
1 praf de copt
1 zahar vanilat

Ingrediente umplutura
500 gr branza de vaci
200 ml smantana lichida pentru frisca
100 gr smantana grasa
150 gr zahar
100 gr ciocolata alba
50 gr unt
40 gr amidon
4 oua
1 plic zahar vanilat

Prepararea blatului
Intr-un castron punem zaharul, ouale intregi si le batem bine cu mixerul pana se albeste compozitia. Adaugam untul moale si mixam bine.

Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt si le cernem peste compozitia cu oua, zahar si unt.

Amestecam totul bine si punem aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la 170 grade pentru 15 minute, timp in care facem umplutura.
Preparare umplutura
Untul si ciocolata le topin pe rand in cuptorul cu microunde.
Intr-un castron mai maricel punem branza de vaci, smantana grasa si cea pentru frisca, amidonul, ouale intregi, zaharul, untul, ciocolata si zaharul vanilat. Se amesteca toate foarte bine si dupa ce blatul a stat la cuptor 15 minute, turnam umplutura peste el si mai bagam tava in cuptor 50-60 minute la 180 grade.

Se lasa sa se raceasca complet si se portioneaza dupa preferinte. Se serveste pudrata cu zahar pudra.

P1170064

No Replies to "Pasca cu ciocolata si blat de cacao"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.