Daca sunteti in cautarea unei retete de fursecuri usoare si bune pentru Craciun, asta este.
Fursecurile se fac rapid si se pastreaza fragede si bune pentru cateva zile.
Daca veti sa le oferiti cadou de Craciun, impachetati-le intr-o cutie frumoasa pentru cadouri sau intr-o punga de cadou transparenta, legati-le cu o funda rosie si puneti-le un mic accesoriu de Craciun.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
300 gr faina
225 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
Putina sare
Gem de zmeura
Pentru glazura
Zahar pudra
2-3 linguri lapte
Pentru un plus de gust, puteti sa puneti si cateva picaturi de extract de migdale, 1-2 picaturi, nu mai mult.
Cuptorul se incinge la 180 grade.
Intr-un castron puneti untul cu zaharul si mixati-le bine.
Adaugati faina cernuta si sarea.
Amestecati usor pana obtineti o coca.
Luati cate putin din coca si formati bile.
Ideal este sa aibe acceasi greutate, eu le cantaresc sa aibe fiecare 40 gr.
Dupa ce ati facut bilele, cu degetul sau cu coada unei linguri groase, faceti in mijloc o gaura.
Umpleti fursecurile cu dulceata de zmeura.
Nu-i musai sa fie zmeura, puteti pune ce dulceata aveti sau ce va place.
Mie imi plac si cu dulceata de afine sau caise.
Dati tava la frigider pentru cca 30 minute.
Dupa ce au trecut cele 30 minute, coaceti fursecurile pentru 13-14 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini.
Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca complet.
Pentru glazura, amestecati zahar pudra cu lapte pana obtineti glazura cu consistenta mai tare.
Puneti glazura intr-o punga, taiati-o la un colt si ornati fursecurile dupa bunul plac.
Sunt foarte bune oricand, dar mai ales cu cafea dimineata sau un ceai fierbinte seara :).
No Replies to "Fursecuri pentru Craciun cu dulceata de zmeura"