Muffins cu dovleac

dsc_3563-1

Din cantitatile de mai jos va ies 18 bucati.
200 gr faina
425 gr piure de dovleac
200 gr zahar
2 oua
100 ml ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scrotisoara
Vanilie
Putina sare

Va mai trebuie
200 gr crema de branza Philadelphia
1 galbenus
50 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie

Sa vorbim putin despre piureul de dovleac si cum il facem…pai nimic mai simplu.
Se ia un dovleac placintar, se taie pe jumatate si se curata de seminte.
Il ungem cu putin ulei si il dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt la 180 grade pana se rumeneste iar furculita intra usor in el usor.
Dupa ce s-a copt curatam partea rumenita si o aruncam.
Cu o lingura adunati pulpa si cu ajutorul unui blender pasati pana obtineti un piure.
Eu mereu fac un dovleac mai mare iar piureul ce ramane il pastrez la frigider cateva zile.
Daca vreti sa sariti peste etapa asta cu coptul dovleacului, puteti cumpara de la magazin piure facut gata.

dsc_3501-1

Acum sa ne ocupam de muffins.
Cuptorul se incinge la 180 grade.
Pregatiti tava de muffins, adica puneti hartiutele in ea si lasati-o deoparte.
Este o reteta ce se face foarte repede si cu putine ustensile, aveti nevoie de un castron mai maricel in care faceti aluatul de muffins, unul mai mic pentru crema de branza.
Puneti in castron piureul de dovleac, zaharul, ouale, uleiul si amestecati usor.
Adaugati apoi faina cernuta, bicarbonatul, vanilia, sarea si scortisoara.
Amestecati usor pana aluatul este fin si fara cocoloase.
Cu compozitia obtinuta umpleti trei sferturi din hartiutele de muffins.

Crema de branza se face amestecand intr-un castronel mai mic toate ingredinetele.
Puneti cate o lingurita de crema de branza in fiecare muffins, iar cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecati foarte putin.
Dati tava la cuptor pentru 20-25 minute sau pana trece tesctul cu scobitoarea.

dsc_3512-1

dsc_3514-1

dsc_3550

dsc_3552

 

No Replies to "Muffins cu dovleac"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.