Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz reprezinta o sursa valoroasa de vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre si proteine, dar si fitochimicale cu puternice proprietati anticancerigene si energizante.
Intaresc sistemul imunitar si te ajuta sa lupti impotriva stresului, a oboselii fizice si psihice.
Este bine sa-i consumam de cateva ori pe saptamana.


Ingrediente

1 ou
150 gr unt moale
110 gr zahar brun
135 gr faina
160 gr fulgi de ovaz
Jumatate lingurita scortisoara
Jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
100 gr picaturi de ciocolata
Vanilie
Un varf cutit sare


Dupa cum bine stiti, inainte de a va apuca de reteta, porniti cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas mai maricel amestecati untul cu zaharul si vanilia, iar cand devine cremos puneti oul.
In alt vas cerneti faina, puneti sarea, bicarbonatul de sodiu si scortisoara.
Puneti din amestecul de faina cate putin in untul frecat cu zahar si amestecati usor.
Cand ati terminat de pus tot amestecul de faina, puneti picaturile de ciocolata si fulgii de ovaz.
Daca nu aveti picaturi, tocati marunt 100 gr ciocolata.
Eu am pus ciocolata ca asa ne plac fursecurile, insa puteti pune nuci, stafide, alune..etc.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
Pregatiti o tava in care puneti hartie de copt.
Cu o lingurita luati din amestecul de aluat si faceti gramajoare pe hartia de copt.
Aranjati-le in tava lasand ceva spatiu intre ele, la cuptor se vor lasa si intinde putin.
Se dau la cuptor la 180 grade cca 12-15 minute.
Dupa ce s-au copt, lasati fursecurile sa se raceasca usor in tava.
Din ingredientele de mai sus, in functie de cat de mari le faceti, ies cca 30-35 bucati.

-1

Sunt ideale cu un pahar de lapte, dar si cu un ceai rece asa cum le-am mancat noi.

-2

 

Sursa retetei AICI

No Replies to "Fursecuri cu fulgi de ovaz"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.