Tocanita de vitel

P1090817

Reteta originala pentru tocanita avea bere Guinness (bere neagra) in compozitie, insa eu am inlocuit berea cu supa de vita, berea aceasta avand un gust mai amar, nu sunt sigura ca mi-ar placea, asa ca nu am riscat.

Aveti nevoie de
1 kg carne vitel
2-3 cepe
2 morcovi
4 catei de usturoi
4 linguri faina
Sare, piper, boia dulce
Cimbru
750 ml supa de vita

Intr-un castron punem faina, sarea, piperul, boiaua si amestecam bine.
Carnea se taie in bucatele potrivit de mari.
Se da prin faina condimentata si se prajeste in putin ulei.

P1090800

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o tigaie cu putin ulei cateva minute, sau pana devine stricloasa.
Se adauga usturoiul taiat feliute subtiri.

 

P1090808

 

Ceapa si usturoiul se pun peste carne.
Se adauga morcovi taiati mai maricel, supa de vita si cimbrul.
Se lasa sa dea un clocot, apoi de baga la cuptor in oala acoperita cu capac la 160 grade cca 2 ore, avand grija sa mai mestecam din cand in cand.

 

P1090832
Delicioasa aceasta mancarica!
Noi am mancat-o cu piurre de cartofi.

No Replies to "Tocanita de vitel"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.