Placinta Dobrogeana se poate face in varianta dulce sau sarata, dupa placul fiecaruia, sau dupa cum aveti branza.
Ingrediente
1 pachet foi de placinta
700 gr branza de vaci
500 gr smantana
5 oua
125 gr unt topit
Daca preferati placinta dulce, puneti zahar dupa cat de dulce o vreti si stafide.
Branza de vaci se amesteca cu jumatate din smantana.
Se ung pe rand cu unt topit 2 foi de placinta si se suprapun.
Peste foi se pune o mica parte din branza amestecata cu smantana si se intinde pe toata suprafata foilor.
Se ruleaza foaia cu grija si se aseaza in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza cu toate foile. Daca aveti tava mai mica, si nu va intra 6 bucati de placinta, puneti 3 foi de placinta in loc de 2.
Se unge cu unt topit si se inteapa pe alocuri cu furculita. Ouale se bat bine cu restul se smantana si se toarna peste placinta in tava.
Se da la cuptor la 180 grade pentru 35-40 minute, sau pana se rumeneste.
Dupa plac se serveste pudrata cu zahar pudra.
Nu uitati paharul cu bere rece! 🙂
No Replies to "Placinta Dobrogeana"