Gazpacho

Gazpacho este o supa rece facuta din legume crude.
Se prepara foarte usor si nu necesita tratament termic. Este un preparat plin de vitamine, fiind recomandat in curele de slabire.
Este o emblema a Andaluziei, cea mai mare si mai sudica regiune a Spaniei.

Ingrediente:
3 kg rosii bine coapte
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
2 cepe mici
4 castraveciori
4 catei de usturoi
50 ml otet de vin
100 ml ulei de masline
4 felii paine alba
Sare, piper.

Legumele se spala si se taie cuburi maricele.  Se pun toate intr-un castron mare impreuna cu painea.
Adaugati otetul, uleiul, sare si piper dupa gust.
Se mixeaza toate legumele cu ajutorul unui blender, iar piureul rezultat se trece prin strecuratoare.
Verificati daca mai are nevoie de sare si pastrati-l la rece pana la servire. Daca vreti o supa de consistenta mai lichida, puteti sa-i adaugati putina apa.

Se manaca din boluri, iar deasupra se presara ou fiert tare taiat marunt, castravecior sau ceapa verde taiate si ele marunt, seminte de floarea soarelui, dovleac.
La fel de bine se poate manca si cu crutoane.
Eu de obicei fac o cantitate mai mare si o pun in sticle de sticla la frigider.

P1130100 (1)

No Replies to "Gazpacho"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.