Jumari de rata – Rillettes de canard

P1160376

 

De obicei cand spunem jumari ne gandim la jumarile porc, insa nu trebuie uitate nici jumarile de rata care, dupa parerea mea, sunt un deliciu.
Se mai numesc si rillettes de canard, dar pe romaneste….jumari de rata.

Pentru 1 borcanel de cca 400 gr avem nevoie de:
2 pulpe si 1 piept de rata
2 linguri untura de rata (la nevoie)
Sare si piper

Pulpele impreuna cu pieptul se spala si se sterg cu prosoape de hartie.
Cu cutitul facem mici crestaturi pe piele.
Intr-o tigaie bine incinsa punem pulpele si pieptul cu pielea in jos.
Nu este nevoie sa adaugati untura sau ulei, fiind o carne grasa va lasa in tigaie multa untura.
Prajim carnea cca 15 minute la foc potrivit. Acoperim tigaia cu un capac. Le intoarcem pe partea cealalta si mai lasam 15-20 minute la prajit cu capacul pus.

 

P1160323

Scoateti carnea pe un tocator de lemn si taiati-o in bucati mici.
Untura stransa in tigaie o puneti in borcan.
Carnea taiata se pune din nou la prajit pentru cca 15 minute sau pana cand aceasta se rumeneste bine.
Nu uitati sarea si piperul pe care le adaugati dupa gust, dupa cat de sarat sau piperat mancati.
Se aseaza carnea in borcanul in care am pus untura, punand si restul de untura din tigaie.
Untura trebuie sa acopere toata carnea.
Daca nu va ajunge untura si nu acopera carnea in borcan, puteti cumpara de la Metro.

 

P1160312

 

Se pastreaza la rece si se servesc cu paine prajita frecata cu un graunte de usturoi.

 

P1160389

No Replies to "Jumari de rata - Rillettes de canard"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.