Salata de sfecla rosie

P1160661

 

Ingrediente:
2 sfecle rosii de marime mijlocie
3 linguri ulei
1 lingurita otet
Sare, piper
1 catel de usturoi (sau hrean ras)

Sfecla rosie se spala bine si se pune la cuptor intr-o tava pe hartie de copt.
Se lasa la cuptor cca 30-45 minute.
Se incearca cu furculita daca sunt coapte, cand aceasta intra cu usurinta pana la mijloc, inseamna ca sunt gata.
Cand este gata patrunsa, se scoate, se raceste, se curata de coaja si se rade pe razatoarea cea mare.
Se amesteca intr-un castron cu uleiul, otet, sare, piper si usturoiul zdrobit (sau hreanul dat pe razatoarea cea mica).
Daca se pragateste in cantitate mai mare, salata se pune in borcan si se pastreaza 1-2 saptamani la frigider.

P1160677

No Replies to "Salata de sfecla rosie"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.