Chifle cu broccoli si cascaval

dsc_3723

Reteta este simpla, adica, aluat de paine si umplutura de broccoli si cascaval.
Chiflele se pot umple cu ce aveti prin frigider, adica bacon, carnaciori picanti, telemea, masline…sau ce va place voua in mod special.

Pentru aluat aveti nevoie de:
450 gr faina cernuta
360 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
1 pliculet drojdie de 7 gr
sare

Va mai trebuie pentru umplutura
Cascaval ras (eu am pus si putin cheddar)
1 buchetel broccoli, cam 500 gr (fiert si racit)
30 gr unt

Aluatul
Intr-un castron cerneti faina, puneti sarea, uleiul, drojdia si amestecati usor cu mana.
Peste tot acest amestec, puneti apa putin cate putin si framantati (cca 5 min) un aluat moale.
Puneti aluatul intr-un castron curat uns cu putin ulei.
Puneti o pelicula de ulei si peste coca.
Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 30 minute.
Dupa ce a crescut, se pune aluatul pe masa infainata si se taie in bucati potrivite.
Eu am facut chiflele in tigaie si intra 8 bucati.
Daca faceti intr-o tava mai maricica, portionati aluatul in 10-12 bucati.
Este chiar mai bine ca ies mai subtiri.
Intindeti pe masa fiecare bucata de aluat si puneti in mijloc 2-3 buchetele de brocoli si cascaval din belsug.

img_5291

Strangeti aluatul si prindeti umplutura bine in el.

img_5294

img_5295
Aranjati chiflele in tava unsa cu putin unt.

img_5298
Ungeti si chiflele cu unt si dati-le la cuptor la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc.
Dupa ce le-ati scos din cuptor, cat sunt fierbinti, ungeti-le cu putin unt.

dsc_3693

dsc_3701 dsc_3720

No Replies to "Chifle cu broccoli si cascaval"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.