Reteta este simpla, adica, aluat de paine si umplutura de broccoli si cascaval.
Chiflele se pot umple cu ce aveti prin frigider, adica bacon, carnaciori picanti, telemea, masline…sau ce va place voua in mod special.
Pentru aluat aveti nevoie de:
450 gr faina cernuta
360 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
1 pliculet drojdie de 7 gr
sare
Va mai trebuie pentru umplutura
Cascaval ras (eu am pus si putin cheddar)
1 buchetel broccoli, cam 500 gr (fiert si racit)
30 gr unt
Aluatul
Intr-un castron cerneti faina, puneti sarea, uleiul, drojdia si amestecati usor cu mana.
Peste tot acest amestec, puneti apa putin cate putin si framantati (cca 5 min) un aluat moale.
Puneti aluatul intr-un castron curat uns cu putin ulei.
Puneti o pelicula de ulei si peste coca.
Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 30 minute.
Dupa ce a crescut, se pune aluatul pe masa infainata si se taie in bucati potrivite.
Eu am facut chiflele in tigaie si intra 8 bucati.
Daca faceti intr-o tava mai maricica, portionati aluatul in 10-12 bucati.
Este chiar mai bine ca ies mai subtiri.
Intindeti pe masa fiecare bucata de aluat si puneti in mijloc 2-3 buchetele de brocoli si cascaval din belsug.
Strangeti aluatul si prindeti umplutura bine in el.
Aranjati chiflele in tava unsa cu putin unt.
Ungeti si chiflele cu unt si dati-le la cuptor la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc.
Dupa ce le-ati scos din cuptor, cat sunt fierbinti, ungeti-le cu putin unt.
No Replies to "Chifle cu broccoli si cascaval"