Niciodata o lipie cumparata nu se compara cu cea facuta in casa. In plus, in lunile friguroase de toamna sau iarna, mirosul de paine calda ce vine din cuptor este divin. Se face repede, usor si este incredibil de buna.
Merge de minune cu humus, souvlaki sau falafel.
Ca si ingrediente aveti nevoie de:
500 gr faina
270 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata (7 gr)
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei masline
Puneti intr-un bol mai maricel apa, drojdia si zaharul.
Amestecati usor, apoi adaugati uleiul, faina (cernuta) putin cate putin, si framantati pana obtineti o coca.
Puneti coca obtinuta intr-un castron si acoperiti-o cu folie.
Lasati coca sa creasca pana isi dubleaza volumul, cca 1 ora.
Porniti cuptorul la 200 grade, iar in cuptor puneti tava in care urmeaza sa faceti lipiile.
Dupa ce a crescut, impartiti coca in 8 bucati egale si mai lasati-le acoperite cu un prosop sa creasca inca 15 minute.
Pe masa infainata intindeti fiecare bila de aluat cu facaletul pana obtineti un cerc.
Coaceti fiecare lipie in tava incinsa din cuptor cca 4-5 minute. Lipia se umfla si se rumeneste. Dupa ce o scoateti din cuptor, puneti lipia pe o farfurie sau fund de lemn si acoperiti-o cu un prosop curat.
No Replies to "Lipie - Pitta bread"