Piept de pui umplut cu halloumi si ardei

DSC_6819

Cand vreti sa faceti un pranz delicios dar si foarte rapid, reteta asta este la fix. De cand va apucati de ea pana este gata dureaza 30 minute.
Si mai buna este cand aveti musafiri. Pregatiti inainte pieptul de pui si umplutura, iar cand musafirii au ajuns, doar bagati totul la cuptor.

Ingredientele sunt pentru 2 persoane si aveti nevoie de:

2 bucati piept de pui (nu foarte mari si la temperatura camerei)
100 gr halloumi
1 ardei gras (eu am pus jumatate rosu si jumatate galben)
1 ceapa mica
1 lingura boia
2 linguri ulei
Cimbru proaspat
Sare si piper

Inainte de a va apuca de treaba, porniti cuptorul la 180 grade.
Taiati ceapa, ardeiul gras si halloumi in bucatele de cca 1 cm.
Puneti totul intr-un castron. Asezonati cu sare, piper, boia, cimbrul si amestecati bine.

DSC_6761

Pieptul de pui se sterge cu servetele de bucatarie. Nu uitati sa puneti si pe carne sare si piper.
Fiecare bucata de piept se taie pe lungime in asa fel incat sa formati un buzunar.
Umpleti pieptul de pui cu compozitia de halloumi si ardei.
Sigilati cu cateva scobitori sa nu iese compozitia.
Intr-o tigaie incinsa in care ati pus 2 linguri de ulei, puneti pieptul de pui sa se rumeneasca 2-3 minute pe fiecare parte.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 25-30 minute.

DSC_6763

Langa pieptul de pui eu am pus o salata de rucola cu rosii cherry, vinegreta si parmesan.
Merge orice fel de salata, de varza, sfecla rosie, sau chiar cartofi.
Cred ca mi-a luat mai mult sa scriu reteta decat sa o fac. 🙂

DSC_6846

No Replies to "Piept de pui umplut cu halloumi si ardei"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.