Partea interesanta cand te gandesti sa faci supa crema de legume este ca se face cu orice fel de legume, practic cu ce ai prin frigider.
Dupa parearea mea dureaza mai mult pregatirea si curatarea legumelor, decat prepararea supei.
Ingrediente
2 cartofi maricei
2 cepe
4 morcovi
1 radacina mica de telina
1 pastarnac
1 ardei gras
1 dovlecel
2 rosii
Cateva frunze de telina si patrunjel
50 ml ulei
Sare, piper, chili
Pentru servit
Smantana
Crutoane
Ulei de masline
Oregano proaspat
Ardei iute
In oala in care veti fierbe supa puneti uleiul (daca nu tineti post, folositi unt), iar cand acesta s-a incins putin adaugati ceapa tocata si morcovul ras.
Lasati legumele la foc potrivit cca 2-3 minute amestecand mereu.
Puneti restul de legume taiate cubulete potrivit de mari.
Adaugati apa fierbinte cat sa treaca binisor de legume si lasati sa fiarba la foc mic pana cand furculita intra usor in ele (cca 30 min).
Dupa ce legumele au fiert, se scurge zeama intr-o oala.
Pasati legumele cu blenderul adaugand zeama din cand in cand, pana cand supa ajunge la consistenta dorita.
La final puneti sare, piper si cativa fulgi de chili (asta daca o vreti picanta).
Se serveste cu crutoane, smantana (daca nu o faceti de post), oregano proaspat si cateva picaturi de ulei de masline.
Crutoanele se fac si ele foarte simplu, asta daca nu le cumparati gata facute de la magazin.
Daca alegeti sa le faceti voi, taiati painea in cubulete.
Faceti un amestec de ulei, patrunjel tocat marunt si usturoi pisat.
Stropiti crutoanele cu amestecul obtinut.
Puneti-le in tava pe hartie de copt si bagati-le in cuptor la 200 gr pana se rumenesc putin.
Simplu si bun!
2 Replies to "Supa crema de legume"
Badarau Andreea April 21, 2017 (12:41 pm)
Foarte gustoasa trebuie incercata
Adriana Ionica May 11, 2017 (11:44 am)
Da, chiar este. 🙂