Un desert foarte rapid si usor de facut, unde mai pui ca sunt si foarte dragute.
Pentru ca sunt simplu de facut si amuzant de decorat, se pot face impreuna cu copii, ei adora sa puna decoratiunile.
Puteti inlocui floricelele cu ciocolata rasa, cocos, bombonele mici colorate, etc.
Reteta este pentru fix 12 bucati.
Ingrediente
Cupcake
125 gr unt la temperatura camerei
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua
1 praf de copt
Vanilie (esenta sau pastaie)
Coaja rasa de portocala sau lamaie
Putina sare
Crema
100 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar pudra cernut
200 gr crema de branza Philadelphia
Preparare cupcake
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade cu ventilatie.
Aranjati in tava de muffins hartiutele speciale, daca nu aveti hartiute, ungeti tava cu ulei si tapetati cu faina.
Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema deschisa la culoare.
Punem ouale unul cate unul, avand grija sa amestecam bine dupa fiecare.
Adaugam vanilia (daca folositi pastaie puneti semintele), coaja rasa de portocala, faina cernuta, sarea praful de copt si amestecam usor.
Cu compozitia rezultata umplem formele de muffins.
Dam tava la cuptor pentru 15 minute.
Cand sunt gata, se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.
Preparare crema
Intr-un castron punem untul si mixam foarte bine cu zaharul si crema de branza.
Este important ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, altfel veti avea cocoloase in crema si nu arata foarte apetisant.
Asamblare
Dupa ce prajiturelele s-au racit complet, cu un cutit taiati varful fiecareia, iar acesta la randul lui se taie pe jumatate, in acest fel obtineti aripile fluturasului.
In varful fiecarei cupcake puneti cu posul, sau cu lingurita, cantitatea de crema dorita.
Peste crema puneti aripioarele in asa fel incat sa arate ca un fluturas.
Pudrati cu zahar pudra si decorati.
Prajiturelele se pastreaza fara probleme pana la 3-4 zile.
Cand ajungeti la decorat, chemati copilasi, este partea lor preferata.
No Replies to "Cupcakes fluturas cu vanilie"