Este reteta ideala de facut atunci cand te intorci seara de la munca si nu stii ce sa prepari mai repede, sau intr-o zi de week-end cand nu ai chef sa stai in bucatarie si iti trebuie ceva pentru pranz.
Bine, pentru asta trebuie sa ai in frigider ingredientele necesare.
Nu sunt multe, dar esentiale. Daca ai ingredientele pregatite, in maxim 15 minute este gata de mancat.
Pentru 2 persoane si aveti nevoie de:
300 gr creveti proaspeti (spalati si curatati)
200 gr paste
3 catei de usturoi pisati
100 gr unt si 20 ml ulei
200 ml vin alb
50 gr parmesan ras
Zeama de la o lamaie mica
O legatura mica de patrunjel
Sare si piper
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb, ne ocupam de creveti.
Intr-o tigaie la foc mediu puneti 50 gr unt si uleiul (untul se pune pentru savoare, iar uleiul sa-l impiedice pe acesta sa arda), adaugati usturoiul pisat si lasati pe foc cca un minut amestecand mereu. Puneti vinul si lasati sa fiarba inca 5-7 minute.
Adaugati crevetii si zeama de lamaie. Dupa ce acestia sunt roz, puneti si restul de unt (cele 50 gr ramase), adaugati sare si piper si lasati pe foc inca 2-3 minute.
Dupa ce pastele au fiert, se scurg si se pun peste creveti impreuna cu patrunjelul tocat foarte marunt. Tot acum radeti si parmesan si amestecati pastele usor (cantitatea este dupa preferinte, cat de mult va place).
Inainte de servire, dupa ce ati pus pastele in farfurie, puneti deasupra un pic de patrunjel, parmesan ras si un strop de ulei de masline.
Daca va place sa mancati picant, puneti in sos odata cu usturoiul cativa fulgi de chili.
Nu conteaza daca ii faceti pentru cina sau pranz, sunt perfecti oricand.
Daca aveti si de un pahar de vin rece alb sau roze, este cine perfecta.
No Replies to "Paste cu creveti scampi"