Flori de dovlecei umplute cu ricotta

DSC_2375

Daca atunci cand mergeti la piata, gasiti de vanzare flori de dovlecei, negresit sa le cumparati.
In cazul in care aveti in gradina, treaba este simpla.
Florile de dovlecei umplute sunt fine, delicate si va asigur ca primesc din partea oricui le mananca nota 10.
In cazul in care nu ati facut pana acum, va sfatuiesc sa le faceti.
Sunt simplu si usor de facut, nimic complicat.


Aveti nevoie de
Flori de dovlecei (cca 15 bucati)
250 gr ricotta
1 ou
Patrunjel tocat
Sare si piper

Pentru aluat va trebuie
1 ou
4 linguri faina
Bere, cam 100 ml
Sare si piper


Incepem prin a pregati umplutura de branza.
Intr-un castron puneti ricotta, oul, patrunjelul tocat si asezonati cu sare si piper.
Amestecati totul bine pana obtineti o pasta de branza.
Puneti branza intr-un posh de ornat (sau o punga de plastic mai rezistenta) si lasati deoparte pana va ocupati de flori.

DSC_2385
Deschiteti usor fiecare floare si cu ajutorul unei pensete de bucatarie sau cutit, scoateti pistilul din interiorul florilor.

DSC_2384
Umpleti fiecare floare cu o cantitate potrivita de branza si rasuciti varfurile in asa fel incat sa sigilati branza in interior.

DSC_2391
Intr-un castron bateti oul, puneti faina, sare si piper.
Turnati treptat din bere pana obtineti un aluat de consistenta celui de clatite dar ceva mai grosut.
Se da fiecare floare prin aluat si se prajesc in ulei incins.
Sunt delicioase cu un pahar de bere rece sau un vin rose rece.

DSC_2396


DSC_2424

No Replies to "Flori de dovlecei umplute cu ricotta"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.