Ardeiul facut sub aceasta forma este nelipsit din camara mea.
Este incredibil de usor de facut iar combinatia de ardei iute, ardei bulgaresc, ceapa si morcovi este excelenta.
Preparat sub acesta forma, ardeiul este delicios iarna langa o ciorba fierbinte, friptura, gratar…..si lista poate continua.
Ingrediente
500 gr ardei iuti
500 gr ardei bulgaresti
4 cepe maricele
4 morcovi
Saramura
500 ml apa
500 ml otet
2 linguri sare grunjoasa
2 linguri zahar
Cateva boabe de piper
Incepem prin a taia ardeii in bucati mici, ceapa o taiem solzisori si morcovi rondele.
Se amesteca toate si se pun in borcane.
Mie aceasta cantitate mi-a intrat in 6 borcanele de 400 gr.
Saramura.
Intr-o oala punem apa, otetul, sarea, zaharul si boabele de piper.
Punem oala pe foc si amestecam cu o lingura pana se topeste sarea si zaharul.
Turnam saramura peste ardei in borcane si capsam bine.
Borcanele se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop.
Si intre borcane se pun prosoape subtiri, pentru a nu se sparge in timp ce fierb.
Se lasa pe foc 30 de minute din momentul in care au inceput sa fiarba.
No Replies to "Ardei iuti cu ceapa si morcov"