Rucola face parte din familia cruciderelor, fiind sora de sange cu varza, broccoli si conopida, deci a mostenit o avere anticancerigena considerabila.
Este o sursa importanta de vitamine A si C, precum si de vitamina K.
Consumul de rucola regleaza colesterolul, ajuta digestia si reduce anemia.
Sper ca aceste lucruri va vor convinge sa o consumati cat mai des posibil.
Este delicioasa, avand un gust usor picant.
Ingredientele nu sunt ceva strict, sunt in functie si de ce ii place fiecaruia si de ce aveti prin frigider si camara.
Eu am folosit astazi urmatoarele:
100 gr rucola
5 rosii cherry taiate in sferturi
30 gr branza albastra ( merge foarte bine si cu mozzarella) cubulete
Cateva alune de padure
6 prune uscate taiate potrivit de mari
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
3 frunze de busuioc proaspat
Sare, piper dupa gust
Dresingul se face simplu, intr-un castron mic punem otetul cu frunzele de busuioc tocate si uleiul de masline.
Amestecam bine sa se imprieteneasca.
Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam usor.
Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam usor.
Asezonam cu sare si piper si servim imediat.
Salata merge consumata si langa alte preparate.
Salata merge consumata si langa alte preparate.
Daca tineti post, nu mai puneti branza.
No Replies to "Salata de rucola cu rosii cherry"