Ciorba radauteana este una dintre ciorbele preferate in familia noastra, asa ca ieri m-am gandit sa fac una, ca tot nu mai facusem de ceva timp.
Pentru o oala mai maricica avem nevoie de urmatoarele ingrediente
1 kg carne de pui (eu folosesc numai piept)
2 morcovi
1 radacina de telina mica
1 pastarnac mic
1 radacina de patrunjel
1 ardei gras
400 ml smantana pentru gatit
3 galbenusuri
3-4 linguri otet
5 catei de usturoi
Sare, piper alb
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala in apa cu sare, cat sa acopere carnea.
Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, se spala si se pune din nou la fiert cu cca 3 litri de apa, astfel ciorba va iesi limpede.
Se aduga legumele taiate cubulete mici.
Se lasa sa fiarba la foc mic cam 1 ora, pana cand carnea si legumele sunt fierte.
Dupa ce au fiert, se trage oala de pe foc, carnea se scoate pe un tocator, se taie in bucati potrivit de mari si se pune la loc in ciorba.
Separat se amesteca smantana cu galbenusurile.
Cu un polonic punem din zeama ciorbei peste smantana si amestecam bine.
Turnam toata smantana in oala si amestecam.
Se adauga usturoiul pisat, sare, piper si otet dupa gust.
No Replies to "Ciorba radauteana"