De regula eu fac perisoarele din carne de curcan, mai precis din piept, insa si acestea din carne de porc si vita sunt bune, chiar foooarte bune.
Ingrediente pentru ciorba
1 ceapa
2 morcovi
Radacina de telina
1 pastarnac
1 ardei gras
1 rosie mare sau bulion pentru ciorbe
Bors
Leustean sau tarhon
Smantana si ardei iute pentru servire
Pentru perisoare
300 gr carne porc tocata
300 gr carne vitel tocata
1 ceapa
1 morcov ras
2 oua
1 lingura faina
100 gr orez (nespalat)
Sare
Cateva fire de patrunjel
Pentru ciorba procedem astfel: legumele se toaca marunt si se calesc foarte putin in ulei incins. Se aduga apa cca 3 litri. Se pune bulionul si se mai lasa sa fiarba pana cand legumele sunt aproape fierte.
Cat legumele sunt la fiert, facem perisoarele.
Carnea se toaca prin masina de tocat carne (sau robotul de bucatarie) de 2 ori.
Adaugam ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica, ouale, lingura de faina, orezul, si sarea. Daca vreti neaparat sa spalati orezul trebuie sa-l lasati pe un prosop sa se usuce.
Lingura de faina si orezul uscat au rolul de a lega perisoarele foarte bine.
Amestecam totul foarte bine.
Din pasta de carne rezultata facem perisoarele (cca 30 mi-au iesit mie), pe care le punem cu grija in ciorba.
Se lasa sa fiarba 15 minute, iar cand perisoarele se ridica la suprafata veti stii ca sunt facute.
Dregem ciorba cu bors sau lamaie, dupa preferinte.
Adaugam leusteanul tocat marunt si servim cu smantana.
No Replies to "Ciorba de perisoare"