Cum se face sosul de vanilie

DSC_9639

Dupa parerea mea acest sos merge sa-l puneti pe orice desert.
Merge de minune pe placinte dulci cu branza sau mere, tarta tatin, inghetata, chec, strudel, tarta cu fructe, negresa…etc.
Este ingrozitor de usor de facut si foarte bun.
Ingrediente:
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana grasa
  • 5o gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 strop de sare
Puneti la fiert intr-o craticioara laptele, smantana si pastaia de vanilie taiata pe jumatate.
Intr-un castron frecati spuma galbenusurile cu zaharul si sarea.

Cand laptele a dat in fiert, luati craticioara de pe foc si turnati laptele peste galbenusuri.

Amestecati bine si puneti castronul sa fiarba in bain-marie.
Amestecati usor pana cand compozitia se ingroasa (arata ca o smantana).
Strecurati crema de eventualele cocoloase, si gata sosul de vanilie.
DSC_9626

 

No Replies to "Cum se face sosul de vanilie"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.