Dintre toate combinatiile de tort, tortul cu morcovi este preferatul meu.
Consistenta este usor umeda si se imbina perfect cu crema de branza. Este asa de bun si aromat, ca este greu sa te opresti dupa prima felie.
Daca nu ati mancat, poate nu ar fi rau sa-l testatati cu prima ocazie.
Eu mananc de cate ori am ocazia la Starbucks, insa nu este nici pe departe asa bun ca cel facut in casa.
Pentru blat avem nevoie de:
240 gr faina
250 gr zahar
250 gr morcov ras fin
160 ml ulei
100 gr ciocolata taiata in bucati
100 gr nuci pecan taiate marunt
3 oua
Semintele de la jumatate pastaie de vanilie
1 praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita cardamon
1/4 boaba de nucsoara rasa
1/4 lingurita pudra de ghimbir
Coaja rasa de la o portocala
Putina sare
Crema de branza:
500 gr crema de branza Philadelphia
200 gr unt la temperatura camerei (82% grasime)
400 gr zahar pudra
Coaja rasa de la o portocala
Esenta de vanilie
Preparare blat
Pornim cuptorul sa se incinte la 180 grade C.
Intr-un bol amestecam cateva dintre ingredientele uscate, adica: faina cernuta, praful de copt, sarea, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, si cardamonul.
In alt bol, batem cele 3 oua adaugand treptat cate o lingura de zahar. Punem si uleiul impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine.
Peste compozitia obtinuta, toarnam treptat amestecul de ingrediente uscate si amestecam usor.
Punem si morcovul ras, ciocolata, nucile si coaja rasa de portocala si amestecam.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor pentru cca 30 minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Preparare crema de branza
Untul moale, la temperatura camerei se bate foarte bine cu mixerul la viteza mare adaugand treptat zaharul pudra. Dupa ce am pus tot zaharul, punem cate putin din crema de branza amestecand mereu cu mixerul. Trebuie un pic de rabdare, nu adaugati din crema de branza pana cand cantitatea adaugata nu a fost perfect incorporata in crema de unt. Dupa ce ati incorporat toata crema de branza, puneti coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale (cel mai bine este sa o cantariti).
Asamblare tort:
Eu am ales de data asta sa-l fac naked, adica fara sa-l finisez pe margini cu crema.
Dupa ce blatul s-a racit, se taie in 3 parti egale.
Pe platoul pe care alegeti sa puneti tortul puneti prima foaie de blat. Peste ea se intinde o parte din crema. Punem peste crema a doua foaie de blat, din nou crema, ultima foaie de blat si la deasupra crema ramasa.
Eu am gasit la Selgros morcovi de ciocolata, pe care i-am folosit ca si decor. Cand nu am decor, rad deasupra putina coaja de portocala.
Serviti tortul insotit de o cafea aromata.
Pentru ca este un tort marisor, este bine sa-l faceti cand aveti musafiri la masa.
Ajunge pentru cca 12-14 persoane, depinde cat de groase sunt taiate feliile. Inainte sa-l serviti, e bine sa-l scoateti din frigider cu o ora inainte, astfel crema va ajunge la temperatura camerei si va fi usor moale.
Sport la treaba si va astept cu recenzii.
No Replies to "Tort cu morcovi - Carrot cake"