Ficatel la tigaie cu mamaliguta aburinda si un pahar de vin…hmmm, nimic mai bun.
Unde mai pui ca se face usor si relativ repede.
500 gr ficat de vitel
1 lamaie
3 catei de usturoi
3 linguri ulei
Oregano
Intru-un castron puneti ficatul taiat bucati potrivite.
Puneti peste el coaja de lamaie, dar nu rasa, taiata cu cutitul sau peelerul pentru curatat legume.
Stoarceti si lamaia, puneti usturoiul usor zdrobit, uleiul si oregano.
Acoperiti castronul cu folie alimentara si lasati-l la frigider pentru o ora.
Dupa ce a stat la frigider, scoateti coaja de lamaie si usturoiul.
Incigeti o tigaie si puneti in ea zeama.
Cand incepe sa se incinga bine, puneti ficatul si un graunte de usturoi pisat.
Prajiti ficatul pana este facut, adica usor rumenit.
Nu-l lasati foarte mult pentru ca iese uscat, se intareste si nu am facut nici o treaba.
La final sezonati cu sare si piper.
Trebuie sa tineti cont ca, facut in acest fel, adica cu lamaie, ficatul va avea un gust mai acrisor.
Daca nu va place, puneti mai putina lamaie si adaugati 2-3 linguri de apa sau supa.
Cam asta-i tot.
Daca nu sunteti prieteni cu mamaliga sau nu aveti pofta sa o faceti, serviti-l cu cartofi copti, cu o salata de ardei copti sau numai cu paine unsa cu unt si verdeturi si data putin la cuptor…sunt destule variante.
No Replies to "Ficat de vitel la tigaie"