Clatitele sunt cel mai usor si rapid desert de facut.
In functie de gusturile fiecaruia se pot umple cu zahar, dulceata, ciocolata, branza, budinca sau carne.
Ingrediente pentru 10 clatite:
3 oua
1 cana si jumatate de lapte caldut
1 cana si jumatate de lapte caldut
1/2 cana apa minerala
300 gr faina
2 linguri ulei
Coaja rasa de la o lamaie
Zahar vanilat
Sare
Sare
Incepem prin a cerne faina.
Intr-un bol amestecam ouale cu laptele, apa minerala, uleiul si sarea, iar apoi adaugam faina in ploaie amestecand sa nu faca cocoloase.
Aluatul rezultat trebuie sa se odihneasca 20-30 minute la frigider.
Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei, prajim clatitele luand cu un polonic din aluat si turnand in tigaie.
Intr-un bol amestecam ouale cu laptele, apa minerala, uleiul si sarea, iar apoi adaugam faina in ploaie amestecand sa nu faca cocoloase.
Aluatul rezultat trebuie sa se odihneasca 20-30 minute la frigider.
Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei, prajim clatitele luand cu un polonic din aluat si turnand in tigaie.
Rotim tigaia pentru a se intinde aluatul pe toata suprafata acesteia.
Clatitele trebuie prajite la foc mediu cca 1 minut pe o parte, 1 minut pe cealalta.
Clatitele trebuie prajite la foc mediu cca 1 minut pe o parte, 1 minut pe cealalta.
Pe fiecare clatita se intinde gem de zmeura si se ruleaza.
No Replies to "Clatite cu dulceata de zmeura"